“Dankzij rouwtherapie heb ik geleerd om mijn verlies te omarmen en mijn weg naar heling te vinden. Het was de sleutel tot het herontdekken van kracht en veerkracht in mezelf.”

online ehealth Verlies Rouw therapie begeleiding Ede rouw overlijden scheiding Kinderrouwtherapeut kindertherapeut speltherapeut

Psychosociale rouwtherapie bij verlies

Het ervaren van verlies brengt een diepe impact met zich mee, een reis die we rouw noemen. Rouw gaat verder dan het verlies van een dierbare; het omvat diverse vormen zoals het einde van een relatie, gezondheidsproblemen, baanverlies, levend verlies, of de scheiding van ouders op jonge leeftijd. Rouw is een zeer persoonlijk en uniek proces, waarbij er geen vaststaande ‘juiste’ manier is omdat ieder individu het op zijn of haar eigen manier doorleeft.

Het overleven van een ingrijpend verlies kost tijd en het gemis zal nooit helemaal verdwijnen. Het kan een uitdaging zijn om te leren leven met dit verlies. In deze moeilijke periode is het cruciaal om praktische hulpmiddelen te hebben om verder te kunnen. Samen zullen we ontdekken op welke manier jij het beste geholpen kunt worden, om vervolgens samen een persoonlijk plan op te stellen.

Therapeut Maurits Groot Kormelink is aangesloten bij de NFG, het RBZC en het NIK. Voor vergoedingsmogelijkheden kijk je hier.

Neem eenvoudig contact op

Zit je in een situatie waar je hulp bij nodig hebt? Vul dan het contactformulier in en ik neem contact met je op. Bellen of mailen kan natuurlijk ook.

therapie rouwbegeleiding na verlies ede rouwmediator

Kenmerkend voor Maatwerk bij Verlies:

  • Samenwerken is belangrijk. Maatwerk bij Verlies werkt samen met cliënten die een verlies hebben meegemaakt aan een proces van groei en ontwikkeling. Hierin staan de mens en diens ideeën centraal en vanuit daar wordt gezocht naar mogelijkheden en kansen.
  • Eerst de mens zien is belangrijk. Maatwerk bij Verlies werkt met cliënten die een verlies hebben meegemaakt persoonsgericht en niet uitsluitend klacht- of symptoomgericht. Problemen worden gezien in samenhang met de gehele persoon, zijn situatie en achtergrond.
  • Duurzaamheid is belangrijk. Maatwerk bij Verlies werkt pragmatisch. Via maatwerk wordt zoveel mogelijk aangesloten op wat nodig is om te werken aan een duurzame oplossing.
  • Passende hulp is belangrijk. Maatwerk bij Verlies werkt samen met een regionaal netwerk van collega-professionals om de cliënt met raad en daad bij te staan.
  • In sommige gevallen kan het voorkomen dat Maatwerk bij Verlies niet de juiste zorg kan bieden. Om deze redenen hanteert Maatwerk bij Verlies transparante uitsluitingscriteria, welke worden besproken voorafgaand aan en tijdens het intakegesprek.
error: Inhoud is beschermd