Maurits Groot Kormelink rouwtherapeut speltherapeut maatwerk bij verlies

“Mensen die een verlies meemaken hebben bovenal behoefte aan iemand die hen ziet en ruimte geeft voor het verhaal”

Over Maurits

Maurits Groot Kormelink MA MSW, Verlies- en Rouwtherapeut, SKJ Jeugd- en gezinsprofessional & Register Speltherapeut

Met een uitgebreide ervaring als hulpverlener in de jeugdhulpverlening heb ik mij gespecialiseerd in het leveren van gepersonaliseerde begeleiding aan mensen die in hun leven te maken hebben gekregen met verlies en rouw. Als psychosociaal Verlies- en Rouwtherapeut, Jeugd- en gezinsprofessional en Register Speltherapeut richt ik me op zowel kinderen als volwassenen.

Op de dienstenpagina leest u meer over het aanbod dat ik bied. Dit aanbod verschilt van inhoud, maar wat het gemeen heeft is het bieden van maatwerk. Elk individu ervaart zijn leven op zijn of haar unieke eigen wijze, en daarom staat de mens en diens ideeën centraal in mijn benadering. Mijn praktijk is toegewijd aan het bieden van maatwerk, waarbij ik nauw samenwerk met cliënten en overige betrokkenen om zo goed mogelijk aan te sluiten bij hun specifieke behoeften. Een goede samenwerking is voor mij van groot belang, omdat het de sleutel is tot effectieve en ondersteunende hulpverlening bij het leren omgaan met verlies.

Voor rouwenden heb ik daarnaast samen met Jeannette Ririassa en Micha Peters Hoe Het Was en met Vallei Advocaten & Mediators een Rouw Interventie Beleid voor organisaties ontwikkeld.

Al langere tijd zet ik mij naast het bieden van hulpverlening in voor de ontwikkeling van sociaal professionals. Zo ben ik voor de Federatie Vaktherapeutische Beroepen lid van de Evidence Poule. En ben ik Ambassadeur Zingeving vanuit de Kenniswerkplaats Zingeving. In de regio midden Nederland ben ik aangesloten bij het Netwerk Integrale Kindzorg (NIK). In deze regio zet ik mij samen met andere jeugdhulpverleners in voor goede zorg aan jeugdigen en hun gezin. En in Ede ben ik actief in verschillende netwerkorganisaties: Maatschappelijk Netwerk Ede, het Platform voor Onderwijs, Opvoeding en Ontwikkeling en Bewust Ede.

Tevens geef ik sociaal professionals en studenten scholing over verlies en rouw. Het verzorgen van scholing doe ik onder andere voor de Sociale Academie Utrecht, de Wyzer Academie, MantelzorgNL en de Radboud Universiteit Nijmegen.

Relevante opleidingen:

 • Master of Arts Speltherapie, MA cum laude
 • Master of Social Work, MSW
 • Master of Arts in Social Sciences, MA io
 • Post-Master Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie + Masterclass Focusing
 • Post-Bachelor Rouwbegeleidingskunde cum laude
 • Post-Bachelor Psychomotorisch werken met kinderen die stagneren in hun ontwikkeling (PMKT/PMT)
 • Post-Bachelor Existential Well-being Counseling: Person-centered Experiential Approach
 • Post-Bachelor MfN erkende opleiding Familiemediation
 • Post-Bachelor MfN erkende basisopleiding Mediation
 • Opleidingstraject Trauma-Sensitieve Ondersteuning
 • Basisopleiding therapeut Kinderen uit de Knel
 • Opleiding gecertificeerd trainer !JES het brugproject
 • Bachelor of Social Work, BSW

Maatwerk bij Verlies beschikt over een HKZ-keurmerk. Een organisatie met het HKZ-keurmerk, wat staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector, heeft intern de zaken goed op orde, stelt de klant centraal en werkt voortdurend aan het verbeteren van de zorg- en dienstverlening.Maatwerk bij Verlies HKZ

Als professional ben ik daarnaast geregistreerd in het Register Jeugd- en gezinsprofessionals van de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ), de Nederlandse Vereniging Van Speltherapeuten (NVVS), de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB), het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ), de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG), bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en bij het KIWA kwaliteitskeurmerk voor zzp’ers in de zorg.

Maatwerk bij Verlies is aangesloten bij:

RBCZ
goede zorg scheiding rouw
goede zorg verlies rouw
ede lokaal hulpverlening scheiding verlies rouw
skj kwaliteitsregister ede
Docent trainingen rouw kinderen scheiding
Maatwerk bij Verlies is lid van Kiwa Kwaliteit Keurmerk
NFG
Maatwerk bij Verlies is lid van therapeuten kompas
Platform voor Onderwijs, Opvoeding en Ontwikkeling hulpverlening kind Ede
Heb jij een kind dat intensieve zorg en/of kinderpalliatieve zorg nodig heeft en heb je vragen over de zorg? Dan is het Netwerk Integrale Kindzorg (NIK) er voor jou. Zorg voor kind en ouders
Geschillencommissie Complementaire Behandelvormen
speltherapie vaktherapie
Vaktherapie FVB
error: Inhoud is beschermd