Maurits rouwtherapeut mediator

“Mensen die een verlies meemaken hebben bovenal behoefte aan iemand die naar hen luistert”

Over Maurits

Maurits Groot Kormelink, verlies- en rouwtherapeut

Na jarenlange ervaring als hulpverlener in de zorg heb ik mij gespecialiseerd in het bieden van hulpverlening op maat bij verlies en rouw. Dit doe ik als psychosociaal verlies- en rouwtherapeut en gespecialiseerd jeugdhulpverlener, waarbij ik voornamelijk werk vanuit een persoonsgericht referentiekader. Persoonsgerichte therapie helpt om emoties, gedachten en gedrag in een doorleefde samenhang met de eigen situatie en geschiedenis een plaats te geven. Ik help mensen op verhaal te komen en te laten vertellen over hun verlies en verdriet. Mensen die een verlies meemaken hebben bovenal behoefte aan iemand die naar hen luistert. Ieder mens beleeft rouw op zijn of haar eigen unieke manier. De mens en diens ideeën staan dan ook centraal in de door mij geboden hulpverlening. Via maatwerk sluit ik zoveel mogelijk aan op wat er nodig is om met het verlies te leren leven.

Al langere tijd zet ik mij naast het bieden van hulpverlening in voor de ontwikkeling van sociaal professionals. Ik ben actief in verschillende netwerkorganisaties in Ede: Maatschappelijk Netwerk Ede, het Platform voor Onderwijs, Opvoeding en Ontwikkeling en Bewust Ede.

Daarnaast ben ik vanuit mijn expertise rondom rouw bij (echt)scheiding een vast lid van de adviestafel Anders Samen van het Centrum voor Jeugd en Gezin Veenendaal. Werk ik regelmatig als rouw- en speltherapeut voor Praktijk Brasa & ChildFirst in Utrecht. En heb ik samen met Vallei Advocaten & Mediators een Rouw Interventie Beleid voor organisaties ontwikkeld.

Als coördinator Post hbo opleiding Verlies- en rouw therapie ben ik verbonden aan de Sociale Academie Utrecht. Via deze opleiding leiden we de verlies- en rouwtherapeuten van de toekomst op. Daarnaast geef ik als docent sociaal professionals en studenten scholing over verlies en rouw. Het verzorgen van scholing doe ik onder andere voor de Sociale Academie Utrecht, Samen Veilig Midden-Nederland en de Radboud Universiteit Nijmegen.

Relevante opleidingen:

  • Post-Master Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie + Masterclass Focusing
  • Master of Arts Speltherapie, MA (i.o.)
  • Master of Social Work, MSW
  • Post-Bachelor Existential Well-being Counseling: Person-centered Experiential Approach
  • Post-Bachelor Rouwbegeleidingskunde cum laude
  • Post-Bachelor MfN erkende opleiding Familiemediation
  • Post-Bachelor MfN erkende basisopleiding Mediation
  • Basisopleiding therapeut Kinderen uit de Knel
  • Opleiding gecertificeerd trainer !JES het brugproject
  • Bachelor of Social Work, BSW

Als professional ben ik geregistreerd in het Register Jeugd- en gezinsprofessionals van de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd, het CRKBO Register, het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg en bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg. Daarnaast beschikt mijn praktijk over een gecertificeerd kwaliteitssysteem: het Kiwa keurmerk Zorg. Hierdoor voldoe ik aan strenge registratie- en onderhoudseisen.

Maatwerk bij Verlies is aangesloten bij:

hulpverlening scheiding verlies rouw register kwaliteit
goede zorg scheiding rouw
goede zorg verlies rouw
ede lokaal hulpverlening scheiding verlies rouw
skj kwaliteitsregister ede
Docent trainingen rouw kinderen scheiding
kwaliteit hulpverlening scheiding verlies rouw
foodvalley kind verlies rouw scheiding
Jeugdhulp rouw scheiding Buren, Culemborg, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe en West Maas en Waal
De Sociale Academie Utrecht opleidingen voor sociale werkveld
error: Inhoud is beschermd