Maurits rouwtherapeut mediator

“Mensen die een verlies meemaken hebben bovenal behoefte aan iemand die naar hen luistert”

Over ons

Maurits Groot Kormelink, rouwtherapeut / rouwmediator

Na jarenlange ervaring als hulpverlener in de zorg heb ik mij gespecialiseerd in het bieden van hulpverlening op maat bij verlies en rouw. Dit doe ik als psychosociaal rouwtherapeut en als rouwmediator. Ik help mensen op verhaal te komen en te laten vertellen over hun verlies en verdriet. Mensen die een verlies meemaken hebben bovenal behoefte aan iemand die naar hen luistert. Ieder mens beleeft rouw op zijn of haar eigen unieke manier. De mens en diens ideeën staan dan ook centraal in de door mij geboden hulpverlening. Via maatwerk sluit ik zoveel mogelijk aan op wat er nodig is om met het verlies te leren leven. Gesprekken vinden plaats in ons kantoor in Ede, praktijkruimtes in Zeist en Driebergen of ambulant in de regio Midden Nederland.

Al langere tijd zet ik mij naast het bieden van hulpverlening in voor de ontwikkeling van sociaal professionals. Tot voor kort gaf ik input aan een hogeschool voor de opleidingen Sociaal Pedagogische Hulpverlening en Toegepaste Psychologie. Tegenwoordig geef ik sociaal professionals consultatie en ook scholing en workshops over verlies en rouw. Het verzorgen van scholing en workshops doe ik onder andere voor de Sociale Academie Utrecht en de Radboud Universiteit Nijmegen.

Relevante opleidingen:

 • Post-Master Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie (io)
 • Master of Social Work
 • Post-Bachelor Existential Well-being Counseling: Person-centered Experiential Approach (io)
 • Post-Bachelor Rouwbegeleidingskunde (cum laude)
 • Post-Bachelor MfN erkende opleiding Familiemediation
 • Post-Bachelor MfN erkende basisopleiding Mediation
 • Opleiding tot gecertificeerd trainer !JES het brugproject
 • Ontwikkelings- en kinderpsychologie / Ontwikkelingspsychologie
 • Bachelor of Social Work

Als professional ben ik geregistreerd in het Register Jeugd- en gezinsprofessionals van de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd, het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg en bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg. Hierdoor voldoe ik aan strenge registratie- en onderhoudseisen.

Het team bestaat verder uit

 • Wendy Schoegje, MfN Registermediator

Namens Maatwerk bij Verlies spreekt Wendy ouders vanuit haar rol als mediator. Dit doet zijn onder andere binnen het traject: Hoe nu verder. ‘Als MfN Registermediator met de accreditatie Familie beschik ik over de deskundigheid om gesprekken op een dusdanige manier te begeleiden dat een veilige sfeer ontstaat. Ieder krijgt de ruimte die hij of zij nodig heeft om de eigen kant van het verhaal te vertellen en de eigen standpunten helder te maken. Daardoor ontstaat er vaak weer ruimte in het gesprek om voorzichtig de onderhandelingen te starten.’

 • mr. Jasper van Heeren, jurist

Achter de schermen is Jasper met zijn schat aan kennis en ervaring als sociaal juridische dienstverlener voor ons onmisbaar. Hij is onze interne juridische vraagbaak voor wet- en regelgeving. Daarnaast is Jasper co-trainer bij een aantal van de workshops, onder andere de workshop over kinderen en rouw.

 • Jochebed Bouter, psychosociaal rouwtherapeut

Namens Maatwerk bij Verlies spreekt Jochebed mensen die een verlies hebben meegemaakt. Dit doet zij in individuele gesprekken, ‘Eén gebeurtenis kan je hele leven op de kop zetten. Dat je jezelf niet meer herkent. Het gevoel hebt niet meer mee te doen. Verliezen zijn er in veel verschillende soorten en maten. We noemen een reactie op een verlies rouw. Het kan fijn zijn om over deze ervaringen te praten. Om op verhaal te komen, gebeurtenissen te ordenen, stil te staan bij de betekenis van het verlies en uit te zoeken wat nodig is om verder te gaan met het verlies’.

Maatwerk bij Verlies is aangesloten bij:

hulpverlening scheiding verlies rouw vergoed zorgverzekering
jes kindercoaching scheiding
goede zorg verlies rouw
jeugdzorg ede veenendaal rhenen verlies rouw
skj kwaliteitsregister ede
goede zorg scheiding rouw
kwaliteit hulpverlening scheiding verlies rouw
ede lokaal hulpverlening scheiding verlies rouw
register hulpverlening scheiding verlies rouw
hulpverlening scheiding verlies rouw register kwaliteit
error: Inhoud is beschermd