Maurits rouwtherapeut mediator

“Mensen die een verlies meemaken hebben bovenal behoefte aan iemand die naar hen luistert”

Over Maurits

Maurits Groot Kormelink, verlies- en rouwtherapeut

Na jarenlange ervaring als hulpverlener in de zorg heb ik mij gespecialiseerd in het bieden van hulpverlening op maat bij verlies en rouw. Dit doe ik als psychosociaal verlies- en rouwtherapeut, waarbij ik voornamelijk werk vanuit een persoonsgericht referentiekader. Persoonsgerichte therapie helpt om emoties, gedachten en gedrag in een doorleefde samenhang met de eigen situatie en geschiedenis een plaats te geven. Ik help mensen op verhaal te komen en te laten vertellen over hun verlies en verdriet. Mensen die een verlies meemaken hebben bovenal behoefte aan iemand die naar hen luistert. Ieder mens beleeft rouw op zijn of haar eigen unieke manier. De mens en diens ideeën staan dan ook centraal in de door mij geboden hulpverlening. Via maatwerk sluit ik zoveel mogelijk aan op wat er nodig is om met het verlies te leren leven.

Al langere tijd zet ik mij naast het bieden van hulpverlening in voor de ontwikkeling van sociaal professionals. Ik ben actief in verschillende netwerkorganisaties in Ede: Maatschappelijk Netwerk Ede, het Platform voor Onderwijs, Opvoeding en Ontwikkeling en Bewust Ede. Tot voor kort gaf ik input aan een hogeschool voor de opleidingen Sociaal Pedagogische Hulpverlening en Toegepaste Psychologie. En tegenwoordig geef ik sociaal professionals scholing en workshops over verlies en rouw. Het verzorgen van scholing en workshops doe ik onder andere voor de Sociale Academie Utrecht, Samen Veilig Midden-Nederland en de Radboud Universiteit Nijmegen.

Relevante opleidingen:

  • Post-Master Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie (io)
  • Master of Arts Speltherapie, MA (start 9-2020)
  • Master of Social Work, MSW
  • Specialisatie Overlevingsmechanismen en traumareacties bij kinderen
  • Opleiding tot gecertificeerd trainer !JES het brugproject
  • Post-Bachelor Existential Well-being Counseling: Person-centered Experiential Approach
  • Post-Bachelor Rouwbegeleidingskunde –cum laude-
  • Post-Bachelor MfN erkende opleiding Familiemediation
  • Post-Bachelor MfN erkende basisopleiding Mediation
  • Bachelor of Social Work, BSW

Als professional ben ik geregistreerd in het Register Jeugd- en gezinsprofessionals van de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd, het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg en bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg. Daarnaast beschikt mijn praktijk over een gecertificeerd kwaliteitssysteem: het Kiwa keurmerk Zorg. Hierdoor voldoe ik aan strenge registratie- en onderhoudseisen.

Maatwerk bij Verlies is aangesloten bij:

goede zorg verlies rouw
hulpverlening scheiding verlies rouw register kwaliteit
skj kwaliteitsregister ede
goede zorg scheiding rouw
kwaliteit hulpverlening scheiding verlies rouw
ede lokaal hulpverlening scheiding verlies rouw
register hulpverlening scheiding verlies rouw
jeugdzorg ede veenendaal rhenen verlies rouw
error: Inhoud is beschermd