Aanbod van diensten bij verlies en rouw

Maatwerk bij Verlies specialistische jeugdhulp speltherapie rouwtherapie

Specialistische jeugdhulp bij verlies

Maatwerk bij Verlies biedt op maat gemaakte specialistische begeleiding aan kinderen en hun ouders die geconfronteerd worden met ingrijpende verliessituaties. Deze situaties kunnen zich voordoen als gevolg van ziekte of overlijden. En ook bij kinderen die worstelen met de complexe situatie rond de scheiding van hun ouders, levend verlies (zelf of vanwege een zieke dierbare), een schoolwissel of een uithuisplaatsing. De impact van een verlies is vaak ingrijpend, en elke verlieservaring brengt een vorm van rouw met zich mee. Meer informatie over dit aanbod lees je hier.

Maatwerk bij Verlies specialistische jeugdhulp speltherapie

Speltherapie bij verlies

Speltherapie is een vorm van psychotherapie voor kinderen, waarbij spel als middel gebruikt wordt om een kind te begrijpen en te helpen. Als Verlies- en Rouwtherapeut en Register Speltherapeut is Maurits gespecialiseerd in het bieden van speltherapie bij verlies aan kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Meer informatie over dit aanbod lees je hier.

Hulpverlening en rouwtherapie Online. Ehealth hulp bij verlies rouw. Voor volwassenen bij scheiding en overlijden

Psychosociale rouwherapie bij verlies

Het ervaren van een verlies heeft een diepgaande impact, een proces dat bekend staat als rouw. Rouw is een uiterst persoonlijk en uniek proces, waarbij er geen vaststaande ‘juiste’ manier is, omdat iedere persoon het op zijn of haar eigen wijze doorgaat. Meer informatie over dit aanbod lees je hier.

Workshop rouw verlies training voor professionals

Scholing/workshop over verlies

Maatwerk bij Verlies verzorgt op maat gemaakte scholing, bijeenkomsten en workshops gericht op zorgprofessionals die hun kennis willen vergroten over het belangrijke onderwerp van verlies en rouw. Meer informatie over dit aanbod lees je hier.

Leertherapie voor psychosociale (rouw)therapeuten

Het doel van leertherapie is om zelfreflectie verder te ontwikkelen en je professionele vaardigheden te optimaliseren. Het is vaak verplicht in veel opleidingen en kan een essentiële rol spelen in het streven naar een optimale professionele interactie met cliënten. Meer informatie over dit aanbod lees je hier.

Consultatie verlies en rouw voor professionals

Maatwerk bij Verlies biedt professionals uit de regio vrijblijvend consultatie bij casuïstiek waarin verlies en rouw bij een jeugdige en/of in het gezin een rol speelt. Dit aanbod is kosteloos voor professionals uit de gemeenten waar Maatwerk bij Verlies is ingekocht voor jeugdhulp. Meer informatie over dit aanbod lees je hier.

Neem eenvoudig contact op

Zit je in een situatie waar je hulp bij nodig hebt? Vul dan het contactformulier in en ik neem contact met je op. Bellen of mailen kan natuurlijk ook.

therapie rouwbegeleiding na verlies ede rouwmediator

Kenmerkend voor Maatwerk bij Verlies:

  • Samenwerken is belangrijk. Maatwerk bij Verlies werkt samen met cliënten die een verlies hebben meegemaakt aan een proces van groei en ontwikkeling. Hierin staan de mens en diens ideeën centraal en vanuit daar wordt gezocht naar mogelijkheden en kansen.
  • Eerst de mens zien is belangrijk. Maatwerk bij Verlies werkt met cliënten die een verlies hebben meegemaakt persoonsgericht en niet uitsluitend klacht- of symptoomgericht. Problemen worden gezien in samenhang met de gehele persoon, zijn situatie en achtergrond.
  • Duurzaamheid is belangrijk. Maatwerk bij Verlies werkt pragmatisch. Via maatwerk wordt zoveel mogelijk aangesloten op wat nodig is om te werken aan een duurzame oplossing.
  • Passende hulp is belangrijk. Maatwerk bij Verlies werkt samen met een regionaal netwerk van collega-professionals om de cliënt met raad en daad bij te staan.
  • In sommige gevallen kan het voorkomen dat Maatwerk bij Verlies niet de juiste zorg kan bieden. Om deze redenen hanteert Maatwerk bij Verlies transparante uitsluitingscriteria, welke worden besproken voorafgaand aan en tijdens het intakegesprek.
error: Inhoud is beschermd