Aanbod van diensten bij verlies en rouw

Hulpverlening en rouwtherapie Online. Ehealth hulp bij verlies rouw. Voor volwassenen bij scheiding en overlijden

Therapie bij verlies

Het meemaken van een verlies heeft een grote impact: dit proces noemt men rouwen. Naast het rouwen na het overlijden van een dierbare zijn er ook andere vormen van rouw. Bijvoorbeeld rouwen om het verlies van een relatie, het verliezen van gezondheid, het verliezen van je baan of als kind over de scheiding van ouders. Ieder mens beleeft rouw op zijn of haar eigen manier: er is daarom niet één bepaalde goede manier.

Rouwen is een persoonlijk en uniek proces. Een ingrijpend verlies overleven duurt een lange tijd en het gemis zal nooit helemaal overgaan. Het kan zwaar zijn om met het verlies te leren leven. Je hebt dan handvatten nodig om verder te kunnen. Samen onderzoeken wij op welke wijze je het best geholpen kan worden. Op basis daarvan stellen wij samen een persoonlijk plan op. Deze therapie is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf ongeveer 6 jaar.

Therapie aandacht voor kinderen bij rouw en scheiding kindgesprek Kinderrouwtherapeut kindertherapeut speltherapeut

Specialistische jeugdhulp bij verlies

Maatwerk bij Verlies is gespecialiseerd in het bieden van hulp op maat aan kinderen en hun ouders die te maken krijgen met een ingrijpend verlies. Het meemaken van een verlies heeft vaak een grote impact en elke verlieservaring brengt een vorm van rouw met zich mee. Hierbij kun je denken aan kinderen die moeite hebben met de situatie rondom de scheiding van ouders en het verlies die dit met zich mee brengt. Ook is deze hulpvorm geschikt voor kinderen die te maken krijgen met een verlies naar aanleiding ziekte of overlijden. De hulp vindt zoveel als mogelijk in de leefwereld van het kind plaats: thuis, op school of op de praktijk. Voor kinderen die graag bewegen is het mogelijk om een wandeling te maken. Vanuit mijn praktijkruimtes in Ede en Den Dolder ben je zo in het bos.

Overzicht van het jeugdhulpaanbod:

 • Begeleiding voor kinderen bij verlies en verdriet vanaf ongeveer 6 jaar.
 • WRITEjunior schrijftherapie voor kinderen en jongeren die te maken hebben gekregen met traumatische verlieservaringen.
 • Een individuele versie van !JES het brugproject voor kinderen en ouders.
 • Kindgesprek tijdens scheiding. Meer informatie over het kindgesprek vind je hier.
 • Individuele begeleiding voor ouders bij verlies en verdriet (bijv. rouw na ziekte of overlijden of postrelationele rouw na een scheiding).
 • Begeleiding voor samengestelde gezinnen, met aandacht voor de fundamenten van rouw.
rouwverwerking verliesverwerking ede scheidingsritueel ouders Kinderrouwtherapeut kindertherapeut speltherapeut

Groepsaanbod na verlies

 • ‘!JES het brugproject’ is een preventieve groepstraining voor kind en ouders. Het doel van deze training is om de ontwikkeling van kinderen na scheiding zo goed mogelijk te laten verlopen.  Scheiding is voor kinderen vaak een ingrijpende gebeurtenis. De training is geschikt voor kinderen van 8-12 jaar. De ouders hebben de belangrijkste rol in de begeleiding van hun kinderen in deze periode. Daarom doen ouders (deels) mee aan de training. De training wordt samen gegeven met Christie van Dijken-Hellendoorn van Kans-Rijk Coaching. De training is opgenomen in de databank Effectieve Jeugdinterventies van het Nederlands Jeugdinstituut.
 • ‘Kinderen uit de Knel’ is een groepstherapie voor kinderen van 4 tot 18 jaar en hun gescheiden ouders. De interventie is gericht op het verminderen van destructieve conflicten tussen ouders en het verbeteren van het opvoedklimaat. Deze therapie is opgenomen in de databank Effectieve Jeugdinterventies van het Nederlands Jeugdinstituut (Dit aanbod wordt aansluitend sámen met andere gecertificeerde therapeuten aangeboden).
 • Seizoenswandelingen Verlies en Rouw. In de Edese natuur bieden we begeleide wandelingen aan voor mensen die te maken hebben met verlies en rouw. De wandelingen worden samen met wandelcoach Ingrid van Veldhuizen van Coachingrid georganiseerd.
Workshop rouw verlies training voor professionals

Scholing/workshops over verlies

Maatwerk bij Verlies biedt scholing, bijeenkomsten en workshops op maat aan rondom het thema verlies en rouw. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen voor het bespreken van de mogelijkheden.

De komende periode verzorg ik de volgende scholing en workshops:

 • medio 2021: Workshop Kinderen en Rouw in opdracht van Veens Veenendaal.
 • medio 2021: Workshops Praten met kinderen rond complexe scheiding in opdracht van Samen Veilig Midden-Nederland.
 • medio 2021: Workshops Rouw bij kinderen in opdracht van de Radboud Universiteit Nijmegen.
 • medio 2021: Training Systeemgericht werken bij (echt)scheiding voor jeugdhulpverleners (3 dagdelen). Voor deze training wordt accreditatie aangevraagd bij het SKJ.
 • september en december 2021: Themabijeenkomst Praktijkvoering voor post-hbo opleiding Psychosociale therapie in opdracht van de Sociale Academie Utrecht.
 • september en december 2021: Themabijeenkomst Praktijkvoering voor post-hbo opleiding Verlies en rouwtherapie in opdracht van de Sociale Academie Utrecht.
 • 17 november 2021: Bijeenkomst Aandacht voor de mantelzorger in opdracht van Welzijn Rivierstroom.

De afgelopen periode heb ik o.a. de volgende scholing en workshops verzorgd:

Neem eenvoudig contact op

Zit je in een situatie waar je hulp bij nodig hebt? Vul dan het contactformulier in en ik neem contact met je op. Bellen of mailen kan natuurlijk ook.

therapie rouwbegeleiding na verlies ede rouwmediator

Kenmerkend voor Maatwerk bij Verlies:

 • Samenwerken is belangrijk. Maatwerk bij Verlies werkt samen met cliënten die een verlies hebben meegemaakt aan een proces van groei en ontwikkeling. Hierin staan de mens en diens ideeën centraal en vanuit daar wordt gezocht naar mogelijkheden en kansen.
 • Eerst de mens zien is belangrijk. Maatwerk bij Verlies werkt met cliënten die een verlies hebben meegemaakt persoonsgericht en niet uitsluitend klacht- of symptoomgericht. Problemen worden gezien in samenhang met de gehele persoon, zijn situatie en achtergrond.
 • Duurzaamheid is belangrijk. Maatwerk bij Verlies werkt pragmatisch. Via maatwerk wordt zoveel mogelijk aangesloten op wat nodig is om te werken aan een duurzame oplossing.
 • Passende hulp is belangrijk. Maatwerk bij Verlies werkt samen met een regionaal netwerk van collega-professionals om de cliënt met raad en daad bij te staan.
 • Online en offline samenwerken. Maatwerk bij Verlies biedt blended care waarbij offline face-to-face gesprekken gecombineerd kunnen worden met online interventies.
error: Inhoud is beschermd