“De workshop over rouw gaf veel info en bood tegelijkertijd ruimte voor praktijkvragen. Hierdoor kreeg ik meer inzicht in rouw en hoe ik hier rouwsensitief mee kan werken.”

Verlies Rouwtherapeut Ede rouw overlijden scheiding kinderen Kinderrouwtherapeut kindertherapeut speltherapeut

Scholing/workshop over verlies

Maatwerk bij Verlies verzorgt op maat gemaakte scholing, bijeenkomsten en workshops gericht op zorgprofessionals die hun kennis willen vergroten over het belangrijke onderwerp van verlies en rouw. Een diepgaand begrip van dit onderwerp is van essentieel belang in de zorgpraktijk, waar zorgprofessionals regelmatig te maken krijgen met cliënten die geconfronteerd worden met verlieservaringen.

De aangeboden scholing is ontworpen om professionals te voorzien van waardevolle inzichten en effectieve tools bij het begeleiden van individuen door het rouwproces. Door een persoonlijke en op maat gemaakte aanpak streven we ernaar deelnemers te ondersteunen bij het ontwikkelen van competenties die van cruciaal belang zijn in het omgaan met verlies en rouw in hun professionele context.

Geïnteresseerden worden van harte uitgenodigd om contact op te nemen om de mogelijkheden te bespreken en een programma op maat te creëren dat aansluit bij hun specifieke leerbehoeften en doelen. Het vergroten van kennis op het gebied van verlies en rouw draagt bij aan een meer persoonsgerichte en effectieve zorgverlening.

Maurits Groot Kormelink CRKBO geregistreerd docent

 

In 2024 verzorg ik de volgende scholing en workshops:

 • Bijeenkomsten Rouwsensitief werken voor professionals in het sociaal domein in opdracht van Wyzer Academie (6 PE-punten deskundigheidsbevordering SKJ).
 • Themabijeenkomsten Praktijkvoering voor post-hbo opleiding Verlies en rouwtherapie in opdracht van de Sociale Academie Utrecht (CPION geaccrediteerd).
 • Workshops Verlies en rouw in de spelkamer vanuit culturele verschillen bekeken tijdens het Congres van de NVVS (Nederlandse Vereniging Van Speltherapeuten).
 • Lezing Rouw voor ouders van kinderen en pubers voor de Scrivo Media Dag in Ede in opdracht van Scrivo Media.
 • Themabijeenkomsten Praktijkvoering voor post-hbo opleiding Psychosociale therapie in opdracht van de Sociale Academie Utrecht (CPION geaccrediteerd).
 • Bijeenkomst Rouwsensitief werken voor mantelzorgmakelaars in opdracht van MantelzorgNL.
 • Training voor jeugdprofessionals haal meer uit je kindgesprek in opdracht van Wyzer Academie (6,5 PE-punten deskundigheidsbevordering SKJ).
 • Themabijeenkomsten Praktijkvoering voor post-hbo opleiding specialist Huiselijk Geweld in opdracht van de Sociale Academie Utrecht (CPION geaccrediteerd).

In ontwikkeling:

 • Basiscursus Speltherapeutische vaardigheden voor therapeuten/hulpverleners die met kinderen werken in samenwerking met de Sociale Academie Utrecht (accreditatie bij Registerplein of SKJ zal aangevraagd worden). Meer informatie volgt.
 • Vervolgcursus Speltherapeutische vaardigheden voor therapeuten/hulpverleners die met kinderen werken in samenwerking met de Sociale Academie Utrecht (accreditatie bij Registerplein of SKJ zal aangevraagd worden). Meer informatie volgt.
 • Cursus Rouwsensitief werken (met oog voor het omgaan met verlies- en rouwproblematiek) voor vaktherapeuten in samenwerking met de Sociale Academie Utrecht (accreditatie bij Registerplein zal aangevraagd worden). Meer informatie volgt.
 • Themabijeenkomst Rouw en echtscheiding voor post-hbo opleiding Verlies en rouwtherapie (VRT 23-25) in opdracht van de Sociale Academie Utrecht (CPION geaccrediteerd).

Eerder heb ik o.a. de volgende scholing en workshops verzorgd:

 

Lees meer over scholing en workshops:

Neem eenvoudig contact op

Zit je in een situatie waar je hulp bij nodig hebt? Vul dan het contactformulier in en ik neem contact met je op. Bellen of mailen kan natuurlijk ook.

therapie rouwbegeleiding na verlies ede rouwmediator

Kenmerkend voor Maatwerk bij Verlies:

 • Samenwerken is belangrijk. Maatwerk bij Verlies werkt samen met cliënten die een verlies hebben meegemaakt aan een proces van groei en ontwikkeling. Hierin staan de mens en diens ideeën centraal en vanuit daar wordt gezocht naar mogelijkheden en kansen.
 • Eerst de mens zien is belangrijk. Maatwerk bij Verlies werkt met cliënten die een verlies hebben meegemaakt persoonsgericht en niet uitsluitend klacht- of symptoomgericht. Problemen worden gezien in samenhang met de gehele persoon, zijn situatie en achtergrond.
 • Duurzaamheid is belangrijk. Maatwerk bij Verlies werkt pragmatisch. Via maatwerk wordt zoveel mogelijk aangesloten op wat nodig is om te werken aan een duurzame oplossing.
 • Passende hulp is belangrijk. Maatwerk bij Verlies werkt samen met een regionaal netwerk van collega-professionals om de cliënt met raad en daad bij te staan.
 • In sommige gevallen kan het voorkomen dat Maatwerk bij Verlies niet de juiste zorg kan bieden. Om deze redenen hanteert Maatwerk bij Verlies transparante uitsluitingscriteria, welke worden besproken voorafgaand aan en tijdens het intakegesprek.
error: Inhoud is beschermd