“Leertherapie heeft me geholpen om niet alleen mijn cliënten beter te begrijpen, maar ook mezelf. Het was een reis van zelfontdekking die mijn professionele groei heeft verrijkt.”

Leertherapie voor psychosociale (rouw)therapeuten

Ga eens zitten op de stoel van de cliënt en verken jezelf, omarm zowel je kracht als je kwetsbaarheid. In dit opzicht verschilt leertherapie niet van psychosociale therapie. Het gaat erom je eigen patronen te ontdekken en te doorbreken, en je onvervulde verlangens aan te durven kijken. Voor elke toekomstige psychosociale (rouw)therapeut is het van cruciaal belang om een diepgaand inzicht te ontwikkelen in zichzelf, inclusief patronen en valkuilen, en om zowel hun sterke als zwakkere punten effectief te leren hanteren.

Het doel van leertherapie is om zelfreflectie verder te ontwikkelen en je professionele vaardigheden te optimaliseren. Het is vaak verplicht in veel opleidingen en kan een essentiële rol spelen in het streven naar een optimale professionele interactie met cliënten.

Therapeut Maurits Groot Kormelink is aangesloten bij de NFG, FVB, NVVS en het RBZC. Tevens is hij als docent verbonden aan de SAU. Voor vergoedingsmogelijkheden kijk je hier.

Neem eenvoudig contact op

Zit je in een situatie waar je hulp bij nodig hebt? Vul dan het contactformulier in en ik neem contact met je op. Bellen of mailen kan natuurlijk ook.

therapie rouwbegeleiding na verlies ede rouwmediator

Kenmerkend voor Maatwerk bij Verlies:

  • Samenwerken is belangrijk. Maatwerk bij Verlies werkt samen met cliënten die een verlies hebben meegemaakt aan een proces van groei en ontwikkeling. Hierin staan de mens en diens ideeën centraal en vanuit daar wordt gezocht naar mogelijkheden en kansen.
  • Eerst de mens zien is belangrijk. Maatwerk bij Verlies werkt met cliënten die een verlies hebben meegemaakt persoonsgericht en niet uitsluitend klacht- of symptoomgericht. Problemen worden gezien in samenhang met de gehele persoon, zijn situatie en achtergrond.
  • Duurzaamheid is belangrijk. Maatwerk bij Verlies werkt pragmatisch. Via maatwerk wordt zoveel mogelijk aangesloten op wat nodig is om te werken aan een duurzame oplossing.
  • Passende hulp is belangrijk. Maatwerk bij Verlies werkt samen met een regionaal netwerk van collega-professionals om de cliënt met raad en daad bij te staan.
  • In sommige gevallen kan het voorkomen dat Maatwerk bij Verlies niet de juiste zorg kan bieden. Om deze redenen hanteert Maatwerk bij Verlies transparante uitsluitingscriteria, welke worden besproken voorafgaand aan en tijdens het intakegesprek.
error: Inhoud is beschermd