Eerder schreef ik over de werking van Death Positive Video Games. Hieronder geef ik een overzicht van Death Positive Video Games die helpend kunnen zijn tijdens een rouwproces. Heb je zelf tips van games over dit onderwerp? Laat het mij dan vooral weten, zodat ik andere mensen deze titels weer kan tippen.

Spiritfarer
Een managementspel waarin omgaan met de dood een hoofdrol speelt. Je speelt als Stella, de veerman van de overledenen.

What Remains of Edith Finch
Het spel draait om het personage Edith, wiens familie getroffen is door een vermeende vloek die ervoor zorgt dat alle leden van elke generatie op een ongebruikelijke manier sterven, behalve één.

Dear Esther
Een spannende game over een verlaten eiland, een verloren man, herinneringen aan een fatale crash en een boek geschreven door een stervende ontdekkingsreiziger.

Blackwood Crossing
Wanneer de weeskinderen Finn en Scarlett een mysterieuze figuur ontmoeten, verandert een gewone treinreis in een magisch verhaal over leven, liefde en verlies.

A Mortician’s Tale
A Mortician’s Tale is een verhaalgedreven game waarin je speelt als een begrafenisondernemer die een uitvaartcentrum beheert.

Felix the Reaper
Een puzzel-avonturenspel over Felix, een Magere Hein bij het Ministerie van de Dood, die verliefd is op Betty de Maagd van het Ministerie van het Leven.

Gravity’s Ghost
De speler verkent de cyclus van leven en dood door te spelen als de geest van een jong meisje die de zielen van dieren herenigt met hun fysieke lichamen.

That Dragon, Cancer
Een meeslepende narratief verhaal die de vier jaar van Joel Green met kanker vertelt door middel van poëtische, fantasierijke gameplay die geloof, hoop en liefde verkent.

To the Moon
Een avontuurlijke RPG, over twee dokters die door de herinneringen van een stervende man reizen om zijn laatste wens te vervullen.

The Graveyard
De speler in deze game verkent sterfelijkheid door de rol aan te nemen van een oudere vrouw die over een begraafplaats wandelt.

Death’s Door
Een actie-avonturen RPG waarin je een kraai volgt die zielen oogst voor de kost.