Speltherapie is een vorm van psychotherapie die wordt gebruikt om kinderen te helpen emoties en gedachten te uiten en om te gaan met problemen of moeilijkheden die zij ervaren. Het doel van speltherapie is om de emotionele, sociale en cognitieve ontwikkeling van het kind te bevorderen en om het kind te helpen beter om te gaan met emoties, relaties en problemen.
Tijdens speltherapie maakt het kind gebruik van spel, speelgoed en andere creatieve materialen om te spelen en te communiceren. De therapeut observeert en luistert naar het kind terwijl het speelt en biedt ondersteuning en begeleiding om het kind te helpen zijn of haar emoties te uiten en om te gaan met problemen of moeilijkheden.
Speltherapie kan worden gebruikt om kinderen te helpen bij het verwerken van emotionele trauma’s, het verbeteren van sociale vaardigheden en het aanleren van coping-strategieën om beter om te gaan met stress en emoties. Het kan ook helpen bij het verbeteren van communicatievaardigheden, het oplossen van conflicten en het versterken van het zelfbeeld.
In het algemeen kan speltherapie kinderen helpen om zich beter te voelen over zichzelf en om beter om te gaan met moeilijke situaties en emoties. Het kan ook bijdragen aan het verbeteren van de emotionele en sociale vaardigheden van het kind en kan helpen bij het oplossen van problemen en conflicten.
Speltherapie bied ik aan in Ede en Den Dolder en waar nodig, in overleg, ambulant in de regio.