Hoe Het Was

Het overlijden van een dierbare of het meemaken van een scheiding, kan voor veel verdriet zorgen. Hoe Het Was maakt een fotoboek of film van jouw familiegeschiedenis, waarmee je een tastbare herinnering in handen krijgt. Door op beeld te zien hoe het was, keer je in gedachten terug naar gelukkige momenten uit het verleden. 

Mooie herinneringen worden zo opgeroepen en vastgelegd om steun te bieden tijdens het rouwproces. Een herinnering wordt bijvoorbeeld opgeroepen wanneer je zelf de soep van oma weer maakt. Ook al is ze overleden, het bereiden van die soep brengt ons terug naar vroeger. Door de geuren die dan vrijkomen, keren we in gedachten terug naar oma’s keuken.

Hoe Het Was gaat uiteraard niet daadwerkelijk soep koken bij de mensen thuis, maar wil wel samen met de familie in gedachten terugkeren naar een mooi gezamenlijk verleden. Hoe Het Was grijpt hierbij altijd terug op collectieve herinneringen van de familie. Dat kan bijvoorbeeld door samen met de familie naar oude films of foto´s te kijken, of door het delen van sappige anekdotes of het luisteren naar geliefde liedjes van vroeger.

Fotoboek of film

Op basis van gesprekken met familie wordt dan met behulp van het verzamelde materiaal, een film of fotoboek samengesteld. Goede herinneringen dienen daarbij als basisingrediënten, maar het uiteindelijke recept voor het te maken eindproduct bepaalt de rouwende uiteraard geheel zelf.

Gedurende het hele traject staat een goede analyse van het rouwproces centraal. Daar staat psychosociaal Verlies- en Rouwtherapeut Maurits Groot Kormelink garant voor. Met maatwerk sluit hij zoveel mogelijk aan op wat er nodig is om met het verlies te leren leven.

Het team van Hoe Het Was bestaat naast Maurits Groot Kormelink, uit fotograaf en filmmaker Jeannette Ririassa en historicus en onderzoeksjournalist Micha Peters. Door de unieke combinatie van deze expertises biedt Hoe Het Was vernieuwende hulp bij rouwverwerking.

Heb je interesse in ons aanbod of wil je overleggen over de mogelijkheden? Neem dan contact op via onderstaand contactformulier of bel met Micha Peters: 06-42928390.

    Dit contactformulier wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

    error: Inhoud is beschermd