Wanneer je als professional betrokken bent bij een kind die een ingrijpend verlies meemaakt, dan kan je enorm steunend zijn en daarmee het verschil maken. Maar hoe pak je dit aan?

Jaarlijks krijgen veel kinderen met rouw na verlies te maken. Zo krijgen bijvoorbeeld ieder jaar circa 70.000 thuiswonende kinderen te maken met een (echt)scheiding van ouders (bron: Spruijt en Kosmos, 2010). En worden ruim 6.000 minderjarigen jaarlijks (half)wees (bron: CBS, 2013).

In de workshop zal ik professionals niet alleen bewust maken van hun meerwaarde, maar ook zal ik hen tips geven over hoe zij steunend kunnen zijn voor deze kinderen. Daarnaast zal ik informatie geven over rouw (theorie, ervaringen) en hen op weg helpen om het toe te gaan passen in hun praktijk. Dit met als doel: kinderen beter kunnen steunen bij rouw en indien nodig passende kunnen verwijzen (voor ouders en kind).

De workshop zal zijn op 13 maart 2019 om 19:00 uur (bij voldoende deelnemers). Ook is er een workshop op 2 oktober om 19:00 uur (bij voldoende deelnemers). Kosten per persoon €30,00. Locatie: Ede. Aanmelden kan via workshop@maatwerkbijverlies.nl.