Gert-Jan (Choice-Mediation èn Relaties) en Maurits (Maatwerk bij Verlies) hebben beiden hun praktijk in Ede en kennen elkaar al jaren. Eerst als collega mediators en later, toen we ieder de focus hadden verlegd, als collega’s die elkaar wat te vertellen hebben. Twee weten meer dan één en dat komt regelmatig te pas. Zo kunnen we elkaar versterken door vanuit een eigen expertise mee te denken met de ander. Dit is prettig om te doen, daarnaast kunnen we zodoende onze cliënten nog beter van dienst zijn.

We hebben vanuit deze ervaring besloten wat meer en openlijker samen te werken, elkaar aan te vullen, vooral als dat in het voordeel van cliënten is.
Maurits is deskundig in het omgaan met verliezen in brede zin, Gert-Jan heeft veel ervaring op het gebied van relaties en opvoeden.


Gert-Jan en Maurits geloven in deze samenwerking; ‘elkaar versterken, daar profiteren vooral onze cliënten van.’


Als hulpverleners kunnen we vroegtijdig elkaars expertise onder de aandacht brengen bij de cliënten. Bij behandeling van een kind door Maurits, kan het heel gewenst zijn om de ouders of andere gezinsleden ook het aanbod vanuit Gert-Jan’s expertise te noemen. Bij begeleiding van ouders door Gert-Jan, kan het het aanbod van Maurits van toepassing zijn. Mogelijk is dat waardevol en helpend. Vrijblijvend in die zin, dat het aan de cliënten is ervoor te kiezen. Door vroegtijdig voor twee routes te kiezen, kunnen we bijdragen aan verbinding, begrip en rust. Samenwerken maakt het bespreken van de volgende stap in een behandeling wel heel eenvoudig.