Speltherapie is een vorm van therapeutische behandeling waarbij spel wordt gebruikt als middel om emoties, gedachten en gedrag te verkennen en te verwerken. Het kan worden gebruikt om kinderen te helpen omgaan met een aantal verschillende problemen, waaronder het hebben van gescheiden ouders.

Gescheiden ouders kunnen een belangrijke stressfactor zijn voor kinderen, en ze kunnen moeite hebben om hun emoties hierover te uiten of te verwerken. Speltherapie kan helpen om kinderen een veilige en gecontroleerde omgeving te geven om deze emoties te verkennen en te verwerken, door middel van spelactiviteiten en spelmaterialen.

Speltherapie kan ook helpen om kinderen te leren omgaan met veranderingen in hun leven, zoals het wennen aan het leven met gescheiden ouders, en om te leren omgaan met gevoelens van verdriet, woede en eenzaamheid.

Het doel van speltherapie is om kinderen te helpen om hun emoties en gedachten te verwoorden en te verwerken, en om ze te leren omgaan met de uitdagingen die ze tegenkomen. Speltherapie kan een effectieve manier zijn om kinderen te helpen omgaan met gescheiden ouders en andere stressfactoren in hun leven.

Speltherapie bij kinderen met gescheiden ouders