Ik vind het belangrijk om als zorgaanbieder ook in deze bijzondere tijden zorg te kunnen blijven bieden. Mede daarom heb ik begin dit jaar een e-health aanbod voor mijn (toekomstige) cliënten ontwikkeld. Met het e-health programma biedt Maatwerk bij Verlies ook zorg aan via het internet. Ik werk met een vorm van ‘blended care’ waarbij reguliere face-to-face gesprekken (waar mogelijk tijdens het coronavirus) gecombineerd worden met online interventies zoals bijvoorbeeld chat, beeldbellen en online programma’s in een beveiligde omgeving. Dit aanbod is geschikt voor volwassenen en kinderen.

ehealth Online hulp verlies rouw
Online hulp bij verlies

Overzicht van het online hulpaanbod:

  • Coaching voor kinderen bij verlies (8-18 jaar). In de begeleiding hebben we aandacht voor het verlies en verdriet waar kinderen mee te maken kunnen krijgen tijdens de rouw. Daarnaast is er ruimte om extra aandacht te geven voor dat wat nodig is.  Hierbij kun je denken aan: aandacht voor de gedachten, gevoelens, somberheidsklachten of werken aan een positiever zelfbeeld. Specifiek is er aandacht voor psycho-educatie over rouw en de gevolgen hiervan. Ook worden er concrete handvatten gegeven om met de situatie om te gaan.
  • Coaching voor kinderen bij scheiding (8-18 jaar). Deze coaching geeft kinderen een basis om met een scheiding om te gaan. Specifiek is er aandacht voor psycho-educatie over een scheiding en de gevolgen hiervan. Daarbij gaan we na of er mogelijk sprake is van een loyaliteitsconflict. Ook worden er concrete handvatten gegeven om met de situatie om te gaan.
  • Individuele coaching voor volwassenen bij rouw. Er wordt onder andere informatie gegeven over het rouwproces. We besteden aandacht aan de rouw door middel van inzichtgevende opdrachten en ondersteuning via mindfulness-oefeningen.
  • Individuele coaching voor ouders bij scheiding. Met informatie en handvatten voor ouders om de scheiding zo prettig mogelijk te laten verlopen. Dit aanbod is gericht op ouders die gaan scheiden of recent gescheiden zijn, waarbij geen sprake is van sterk geëscaleerde conflicten.

Neem contact op voor een aanmelding.