Aanbod van onlinediensten bij verlies en rouw

Online maatwerk bij verlies en rouw

Naast een hulpaanbod van face to face gesprekken, biedt Maatwerk bij Verlies ook een online hulpaanbod. Het meemaken van een verlies heeft een grote impact: dit proces noemt men rouwen. Naast het rouwen na het overlijden van een dierbare zijn er ook andere vormen van rouw. Bijvoorbeeld rouwen om het verlies van een relatie, het verliezen van gezondheid, het verliezen van je baan of als kind over de scheiding van ouders. Ieder mens beleeft rouw op zijn of haar eigen manier: er is daarom niet één bepaalde goede manier.

Rouwen is een persoonlijk en uniek proces. Een ingrijpend verlies overleven duurt een lange tijd en het gemis zal nooit helemaal overgaan. Het kan zwaar zijn om met het verlies te leren leven. Je hebt dan handvatten nodig om verder te kunnen. Samen onderzoeken wij op welke wijze je het best geholpen kan worden. Op basis daarvan stellen wij samen een persoonlijk plan op. E-health staat voor elektronische gezondheid, ofwel zorgverlening via het internet. Het online hulpaanbod bestaat uit een vorm van blended care, waarbij online programma’s gecombineerd worden met sessies via (video)bellen. Naast deze combinatie, is het ook mogelijk om alleen een online programma te volgen of alleen gebruik te maken van sessies via (video)bellen. Deze therapie is geschikt voor kinderen en volwassenen.

Hulpverlening en rouwtherapie Online. Ehealth hulp bij verlies rouw scheiding. Voor kinderen.

Online jeugdhulp bij rouw en scheiding

 • Begeleiding voor kinderen bij verlies (8-18 jaar).

  In de begeleiding hebben we aandacht voor het verlies en verdriet waar kinderen mee te maken kunnen krijgen tijdens de rouw. Specifiek is er aandacht voor psycho-educatie over rouw en de gevolgen hiervan. Ook worden er concrete handvatten gegeven om met de situatie om te gaan. Daarnaast is er ruimte om extra aandacht te geven voor dat wat nodig is. Hierbij kun je denken aan: aandacht voor de gedachten, gevoelens, somberheidsklachten of werken aan een positiever zelfbeeld.

 • Begeleiding voor kinderen bij scheiding (8-18 jaar).

  Deze begeleiding geeft kinderen een basis om met een scheiding om te gaan. Specifiek is er aandacht voor psycho-educatie over een scheiding en de gevolgen hiervan. Daarbij gaan we na of er mogelijk sprake is van een loyaliteitsconflict. Ook worden er concrete handvatten gegeven om met de situatie om te gaan.

Verlies Rouwtherapeut Ede rouw overlijden scheiding ontslag rouwbeleid

Online begeleiding voor volwassenen bij rouw

 • Individuele begeleiding en coaching voor volwassenen bij rouw.

  In deze therapie geef ik onder andere informatie over het verloop van een rouwproces en alle fases die daarbij horen. Daarnaast is er aandacht voor het individuele rouwproces, o.a. door middel van inzicht gevende opdrachten en ondersteuning via mindfulness-oefeningen.

 • Individuele begeleiding voor ouders bij rouw.

  In deze therapie geef ik onder andere informatie aan ouders over het verloop van een rouwproces bij kinderen en alle fases die daarbij horen. Tevens is er aandacht voor hoe ouders hun kind kunnen begeleiden in deze periode.

Neem eenvoudig contact op

Zit je in een situatie waar je hulp bij nodig hebt? Vul dan het contactformulier in en ik neem contact met je op. Bellen of mailen kan natuurlijk ook.

therapie rouwbegeleiding na verlies ede rouwmediator

Kenmerkend voor Maatwerk bij Verlies:

 • Samenwerken is belangrijk. Maatwerk bij Verlies werkt samen met cliënten die een verlies hebben meegemaakt aan een proces van groei en ontwikkeling. Hierin staan de mens en diens ideeën centraal en vanuit daar wordt gezocht naar mogelijkheden en kansen.
 • Eerst de mens zien is belangrijk. Maatwerk bij Verlies werkt met cliënten die een verlies hebben meegemaakt persoonsgericht en niet uitsluitend klacht- of symptoomgericht. Problemen worden gezien in samenhang met de gehele persoon, zijn situatie en achtergrond.
 • Duurzaamheid is belangrijk. Maatwerk bij Verlies werkt pragmatisch. Via maatwerk wordt zoveel mogelijk aangesloten op wat nodig is om te werken aan een duurzame oplossing.
 • Passende hulp is belangrijk. Maatwerk bij Verlies werkt samen met een regionaal netwerk van collega-professionals om de cliënt met raad en daad bij te staan.
 • Online en offline samenwerken. Maatwerk bij Verlies biedt blended care waarbij offline face-to-face gesprekken gecombineerd kunnen worden met online interventies.
error: Inhoud is beschermd