Op 19 april zal ik in Zeist een kenniscafé verzorgen voor professionals over rouwverwerking bij kinderen.

Het meemaken van een verlies heeft een grote impact: dit proces noemen we rouwen. Rouw kan optreden na het overlijden van een dierbare, maar je kan als kind ook rouwen over de scheiding van ouders. Ieder kind beleeft rouw op zijn of haar eigen unieke manier, er is daarom niet één goede manier.
Hoe reageer je als school en als professional als een kind of jongere met rouw te maken krijgt? Wat zijn do’s en dont’s? Welke adviezen kun je geven aan het kind of de jongere en de ouder(s)?

Spreker
Maurits Groot Kormelink, MfN-registermediator en psychosociaal therapeut verliesverwerking.
Na jarenlange ervaring in de hulpverlening heeft Maurits zich gespecialiseerd in mediation en verliesverwerking. Vanuit zijn praktijk biedt hij gespecialiseerde hulpverlening op maat bij (echt)scheiding en het omgaan met verlies.

Voor wie?
Voor alle medewerkers van het CJG Zeist en het Sociaal Team, voor vrijwilligers, leerkrachten, huisartsen, voetbalcoaches, psychiaters, muziekleraren, kraamverzorgenden, politie, maatschappelijk werkers etc. Kortom: voor iedereen die als vrijwilliger of beroepskracht interesse heeft in dit onderwerp en graag het professionele netwerk van Zeist beter wil leren kennen.

Locatie: Inlooppunt CJG Zeist, De Clomp 1904, Zeist.
Tijdstip: Inloop vanaf 16.00 uur, spreker 16.15 uur. Gezellige netwerkborrel om 17.30 uur
Kosten: Gratis, aanmelden niet nodig. Wij ontmoeten je graag op 19 april!