“Ontdek de kracht van rouwsensitief werken: een reis door de complexiteit van rouw en hoe het ons allen raakt. Dit hoorcollege biedt niet alleen inzicht in de diverse facetten van rouw, maar geeft ook praktische handvatten voor het ondersteunen van anderen tijdens deze moeilijke periode. Doe mee en verrijk je professionele toolkit!”

Later deze maand verzorg ik het een hoorcollege over Rouwsensitief werken voor het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid. Rouw is geen zeldzaam verschijnsel, maar eerder een normale reactie op een ingrijpende verlieservaring. Het vertegenwoordigt een complexe optelsom van gevoelens, gedachten en gedragingen die ontstaan wanneer we geconfronteerd worden met een belangrijk verlies. Het is een universele menselijke ervaring die ons allen op een bepaald punt in ons leven raakt.

Tijdens het hoorcollege zullen we dieper ingaan op de diverse facetten van rouw. We zullen verkennen hoe ons brein rouw verwerkt, hoe het omgaat met verlies en hoe dit ons gedrag en onze emoties beïnvloedt. Daarnaast zullen we de meest actuele rouwtheorieën verkennen, zodat je als professional meer kennis opdoet over dit complexe fenomeen.

Het belangrijkste is echter hoe je als professional in de praktijk kunt omgaan met rouw. Hoe kun je rouwsensitief werken? Hoe kun je mensen ondersteunen tijdens deze moeilijke periode in hun leven? Dit zijn vragen die we zullen behandelen en waar we samen naar antwoorden zullen zoeken.

Hoorcollege scholing over Rouwsensitief werken voor Nederlands Centrum Jeugdgezondheid