We zijn trots om aan te kondigen dat op 7 november ons nieuwe boek ‘Rouw op het werk’ verschijnt. Dit is hét praktische handboek voor ondernemers, werkgevers, leidinggevenden en HR-professionals die te maken krijgen met rouw binnen hun organisatie. Of het nu gaat om het verlies van een medewerker, of om een medewerker die rouwt om een dierbare, dit boek biedt heldere handvatten om op een respectvolle en effectieve manier met deze moeilijke situaties om te gaan.

Als je binnen je bedrijf te maken krijgt met rouw komt er veel op je af. In dit boek lees je wat je als bedrijf kunt doen als een medewerker zelf overlijdt of als een medewerker te maken krijgt met rouw. Primair gaat het boek over rouw na overlijden, maar in het boek leer je ook dat rouw kan optreden na echtscheiding of verlies van functie.

Waarom dit boek?

Onderzoek toont aan dat 10% van de rouwende medewerkers uiteindelijk in een burn-out belandt. Dit is niet alleen verdrietig, maar vaak ook onnodig. ‘Rouw op het werk’ laat zien dat het begeleiden van een rouwende medewerker niet ingewikkeld hoeft te zijn. Sterker nog, door het bieden van de juiste steun, kun je veel leed voorkomen en je medewerkers duurzaam ondersteunen.

Wat kun je verwachten?

  • Gedegen uitleg over rouw: Hoe werkt rouw en wat doet het met een medewerker?
  • Handige checklists: Wat te doen wanneer een medewerker of een naaste van een collega overlijdt?
  • Praktische tips voor begeleiding: Hoe help je een medewerker door een rouwproces heen? (Hint: ieder rouwproces is uniek!)
  • Interviews met experts: Inzichten van een HR-strateeg, arbeidsrechtadvocaat, mediator en verlies- en rouwbegeleiders.

Voor wie is dit boek?

Dit boek is een onmisbare gids voor werkgevers, leidinggevenden en HR-professionals die de verantwoordelijkheid voelen om hun medewerkers te ondersteunen in tijden van rouw. Het biedt niet alleen praktische oplossingen, maar ook waardevolle inzichten om rouw op de werkvloer bespreekbaar te maken. Naast overlijden behandelt het boek ook rouw na echtscheiding of verlies van functie, omdat rouw in vele vormen voorkomt.

Over de auteurs

‘Rouw op het werk’ is geschreven door Maurits Groot Kormelink, verlies- en rouwtherapeut, en journalist/uitgever Mark Hemmer. Samen bundelen zij hun expertise om bedrijven te helpen rouw op de werkvloer beter te begrijpen en aan te pakken.

Beschikbaar vanaf 7 november!

Meer informatie lees je op deze pagina.