“Wat er ook speelt rondom een scheiding of verlies laat het vooral de kinderen zijn!”

Over Maurits

Mijn naam is Maurits Groot Kormelink en ik ben psychosociaal verlies- en rouw therapeut, mediator gespecialiseerd in familiemediation, en gecertificeerde trainer ‘!JES het brugproject’.
Daarnaast Master of Social Work met een brede ervaring in het sociale veld. Tevens ben ik werkzaam als maatschappelijk werker gespecialiseerd in jeugd en gezin en echtscheiding. En tot voor kort betrokken bij de ontwikkeling van het vak door structureel input te geven aan de hogeschool.

Na jarenlange ervaring in de hulpverlening heb ik mij gespecialiseerd in mediation en verliesverwerking. Vanuit mijn expertise heb ik geleerd dat het mijn kracht is om de mens en diens ideeën centraal te stellen en vanuit daar te zoeken naar mogelijkheden en kansen. Vanuit mijn praktijk in Ede werk ik veelvuldig samen met een regionaal netwerk van collega professionals (advocaten, een financieel echtscheidingsadviseur, therapeuten, collega mediators enz.) om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Als professional ben ik geregistreerd in het Kwaliteitsregister Jeugd van de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd. Hierdoor voldoe ik aan strenge registratie- en onderhoudseisen. Ik volg regelmatig bijscholing en intervisie.

Relevante opleidingen:

  • Master’s degree, Social Work (MSW). Amsterdam University of Applied Sciences
  • Bachelor’s degree, Maatschappelijk Werk en Dienstverlening/Social Work (BSW). Hogeschool Utrecht
  • Post- Bachelor’s degree, Mediation. Therra Opleidingen (MfN erkende basisopleiding mediation)
  • Post- Bachelor’s degree, specialisatie Opleiding Familiemediation. Lenaerts-Meers Opleidingen (MfN erkende opleiding familiemediation)
  • Post- Bachelor’s degree, Rouwbegeleidingskunde (tm 2019). University of Applied Sciences Utrecht – Hogeschool Utrecht

Ik ben aangesloten bij: