“Mensen die een verlies meemaken hebben bovenal behoefte aan iemand die naar hen luistert”

Over Maurits

Mijn naam is Maurits Groot Kormelink en ik ben psychosociaal verlies- en rouw therapeut en mediator gespecialiseerd in familiemediation. Na jarenlange ervaring in de hulpverlening heb ik mij gespecialiseerd in mediation en begeleiding bij verlies en rouw. Vanuit mijn expertise heb ik geleerd dat het mijn kracht is om de mens en diens ideeën centraal te stellen en vanuit daar te zoeken naar mogelijkheden en kansen. Via maatwerk sluit ik zoveel mogelijk aan op wat er nodig is om te werken aan een duurzame oplossing voor alle betrokkenen.

Gesprekken voer ik zowel vanuit mijn praktijk in Ede als ambulant in de regio. Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn werk ik veelvuldig samen met een regionaal netwerk van collega-professionals.

Al langere tijd zet ik mij in voor de ontwikkeling van sociaal professionals. In het verleden deed ik dit door input te geven aan de hogeschool voor de opleidingen Sociaal Pedagogische Hulpverlening en Toegepaste Psychologie. Tegenwoordig geef ik sociaal professionals consultatie over verlies en rouw.

Relevante opleidingen:

  • Master of Arts Social Work. Amsterdam University of Applied Sciences
  • Post-Bachelor Rouwbegeleidingskunde. University of Applied Sciences Utrecht – Hogeschool Utrecht cum laude (met lof) 
  • Post-Bachelor MfN erkende opleiding familiemediation. Lenaerts-Meers Opleidingen
  • Post-Bachelor MfN erkende basisopleiding mediation. Therra Opleidingen
  • Bachelor Social Work. University of Applied Sciences Utrecht – Hogeschool Utrecht
  • Ontwikkelings- en kinderpsychologie / Ontwikkelingspsychologie (tm 2020). Open Universiteit

Als professional ben ik geregistreerd in het register Jeugd- en gezinsprofessionals van de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd, het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg en bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg. Hierdoor voldoe ik aan strenge registratie- en onderhoudseisen.

Aangesloten bij: