“Wat er ook speelt rondom een scheiding of verlies laat het vooral de kinderen zijn!”

Over Maurits

Mijn naam is Maurits Groot Kormelink en ik ben psychosociaal verlies- en rouw therapeut, mediator gespecialiseerd in familiemediation, en gecertificeerde trainer ‘!JES het brugproject’.
Daarnaast Master of Social Work met een brede ervaring in het sociale veld. En tot voor kort was ik betrokken bij de ontwikkeling van het vak door structureel input te geven aan de hogeschool.

Na jarenlange ervaring in de hulpverlening heb ik mij gespecialiseerd in mediation en begeleiding bij verlies en rouw. Vanuit mijn expertise heb ik geleerd dat het mijn kracht is om de mens en diens ideeën centraal te stellen en vanuit daar te zoeken naar mogelijkheden en kansen. Gesprekken voer ik zowel vanuit mijn praktijk in Ede als ambulant in de regio. Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn werk ik veelvuldig samen met een regionaal netwerk van collega-professionals (gespecialiseerde therapeuten, mediators, advocaten, een financieel echtscheidingsadviseur enz) .

Als professional ben ik geregistreerd in het Kwaliteitsregister Jeugd van de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd. Hierdoor voldoe ik aan strenge registratie- en onderhoudseisen. Ik volg regelmatig bijscholing en intervisie.

Relevante opleidingen:

  • Master’s degree, Social Work (MSW). Amsterdam University of Applied Sciences
  • Bachelor’s degree, Maatschappelijk Werk en Dienstverlening/Social Work (BSW). Hogeschool Utrecht
  • Post- Bachelor’s degree, Mediation. Therra Opleidingen (MfN erkende basisopleiding mediation)
  • Post- Bachelor’s degree, specialisatie Opleiding Familiemediation. Lenaerts-Meers Opleidingen (MfN erkende opleiding familiemediation)
  • Post- Bachelor’s degree, Rouwbegeleidingskunde (tm 2019). University of Applied Sciences Utrecht – Hogeschool Utrecht

Ik ben aangesloten bij: